Hockey Jongste Jeugd
Afmelden voor trainingen
In het geval uw kind niet in staat is een jongste jeugd training bij te wonen, dan kunt u dit doorgeven via mailadres [email protected] .
Algemene informatie
De BMHV is een hockeyvereniging waar alle leden op hun eigen niveau kunnen excelleren in een gezellige en sociaal veilige omgeving. De BMHV jeugd hockeyt met Plezier en Passie, waarbij iedereen verantwoord op zijn eigen niveau het maximale Presteert.
De visie van de Jongste Jeugd Commissie is dat hockeyen leuk, leerzaam en stimulerend is.
- Je speelt met elkaar niet tegen elkaar
- Het gaat om het spel niet om de uitslag
- De motivatie is om steeds beter te spelen als team
- Positieve feedback (tips en tops)
- De basis wordt gelegd in de Jongste Jeugd
Binnen de Jongste jeugd onderscheiden we de volgende categorieën:
- Vanaf de dag dat je 5 jaar oud wordt, kun je bij de BMHV beginnen met hockey bij Funkey. Spelenderwijs brengt een train(st)er je de eerste hockeytechnieken bij.
- Als je voor 1 januari 6 jaar wordt kom je in de Benjamins. Deze groep start met trainen en gaat na de winterstop (maart) meespelen in de Boschkaboutercompetitie.
- Als je voor 1 januari 7 jaar wordt dan kom je in de groep "onder 8" terecht en speel je, naast de trainingen, op zaterdagochtend in de officiële KNHB competitie wedstrijdjes in een drietal. Dit gebeurt op de helft van een kwart veld. Een team bestaat uit 8 kinderen die twee wedstrijdjes (2x een 3-tal) hockeyen tegen andere clubs.
- Als je voor 1 januari 8 jaar wordt speel je in de "onder 9" linie. Naast de training(2x per week) speel je op zaterdagochtend wedstrijdjes in een zestal tegen teams uit de omgeving op een kwart veld.
- Als je voor 1 januari 9 jaar wordt speel je in de "onder 10" linie. Naast de training (2 x per week) speel je op zaterdagochtend wedstrijdjes in een achttal tegen teams uit de omgeving op een half veld.
Competitie
De competitie van de Jongste Jeugd is ingedeeld in 3 periodes:
- Zomer-herfst (voor de herfstvakantie)
- Herfst tot kerstvakantie (voor de winterstop)
- Lente t/m mei/ juni (na de winterstop)
Na periode 1, danwel periode 2 kan er een herindeling van de poules plaatsvinden. Het seizoen voor de Jongste Jeugd wordt afgesloten met de Jongste Jeugdslotdag. Deze dag wordt gezien als een officiele competitiedag en wordt gespeeld op alle clubs in Nederland, waarbij de teams over de clubs in de regio verdeeld worden. Het kan dus zijn dat je op de BMHV speelt, maar de kans is heel groot dat je samen met heel veel andere teams op een club in de regio speelt.
De uitslagen en standen van de door de Jongste Jeugd gespeelde wedstrijden worden niet officieel bijgehouden. Dit omdat in deze leeftijdscategorie het plezier voorop staat. Wel dienen de uitslagen aan de KNHB doorgegeven te worden via het Digitale Wedstrijd Formulier, opdat diezelfde KNHB in de gaten kan houden of de teams op het juiste niveau zijn ingedeeld en eventueel kan voorkomen dat een team iedere wedstrijd met grote overmacht wint danwel met grote cijfers verliest hetgeen het plezier van het betreffende team in beide gevallen geen goed doet.
Het wedstrijdprogramma voor de Jongste Jeugd staat hier.
Training
De trainingsdagen en tijden staan hier.
Funkey
Wat is Funkey? Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 5-6 jaar die zin hebben om te beginnen met hockeyen. FUN in goed leren bewegen staat centraal, ofwel is de KEY. Funkey bestaat uit een breed beweegaanbod waarbij hockey een onderdeel is.
Steeds meer verenigingen zetten hun poorten open voor kinderen uit de leeftijdscategorie 5-6 jaar. Dit is een gevolg van het feit dat veelal oudere broers en/of zussen al lid zijn bij een vereniging, kinderen enthousiast zijn om te bewegen en verenigingen graag een jongere doelgroep willen aanspreken.
De BMHV helpt u graag om deze kinderen te voorzien van een breed bewegingsaanbod en biedt daarom Funkey voor de allerkleinsten aan.
Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 5-6-jarigen. Op die manier leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Voor deze leeftijdscategorie wordt overigens ook gewoon gebruik gemaakt van echte hockeysticks om de kinderen vast een echt hockeygevoel mee te geven en ze gewend te laten raken aan de stick en de bal. Daarnaast maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey.
De trainingen vinden op de BMHV plaats op vrijdagmiddag van 15.30-16.30 op veld 1.
Wat neem je mee?
- Hockeystick
- Bitje
- Scheenbeschermers
- Hockeyschoenen
- Bidon/flesje water
- Sportkleding
Heb je vragen? Mail naar [email protected].
Wil je je kind graag direct aanmelden? Klik hier.
Benjamins
Kinderen van 6 / 7 jaar (groep 3 van de basisschool), die de eerste basisbeginselen van het hockeyspelletje onder de knie gaan krijgen. De kinderen trainen 1 x per week. In de herfst en in het voorjaar gaan ze als 3-tal team deelnemen aan de speciaal voor deze leeftijdscategorie opgezette Boschkaboutercompetitie op Hockeyclub ’t Spandersbosch waar ze tegen teams van andere clubs zullen spelen. Een 3-tal team bestaat uit minimaal 6 kinderen, die tijdens de wedstrijdjes worden gesplitst in twee 3-tallen. Klik hier voor verdere uitleg over 3-tal hockey (onder-8 hockey).
De trainingen vinden op de BMHV plaats op vrijdagmiddag van 16:15 -17.15 uur op veld 1 en 2
Heb je vragen? Mail naar [email protected]
Wil je je kind graag direct aanmelden? Klik hier.
Onder 8 (3 tallen)
Kinderen van 7 / 8 jaar (groep 4 basisschool), die spelenderwijs met hockey bezig zijn, één keer in de week trainen en op de zaterdagochtend deelnemen aan de officiële KNHB competitie. Een 3-tal team bestaat uit minimaal 6 kinderen, die tijdens de wedstrijdjes worden gesplitst in twee 3-tallen. Er wordt gespeeld op een achtste veld, waarbij ieder team drie goals te verdedigen heeft danwel in drie goals kan scoren. Klik hier voor verdere uitleg over onder 8-hockey .
Heb je vragen? Mail naar [email protected]
Wil je je kind graag direct aanmelden? Klik hier.
Onder 9 (6 tallen)
Kinderen van 8 / 9 jaar (groep 5 basisschool) die op een plezierige, veilige en dynamische manier leren hockeyen, twee keer in de week trainen en op de zaterdagochtend deelnemen aan de officiële KNHB competitie. Een Onder 9 team bestaat uit minimaal 6 kinderen (wedstrijd is 6 tegen 6). Er wordt gespeeld op een kwart veld, waarbij ieder team een in keeperskleding uitgerust keeper in zijn / haar team heeft. Klik hier voor verdere uitleg over onder 9-hockey.
Heb je vragen? Mail naar [email protected]
Wil je je kind graag direct aanmelden? Klik hier.
Onder 10 (8 tallen)
Kinderen van 9 / 10 jaar (groep 6 van de basisschool). In de 8 tallen vindt de laatste voorbereiding van het 3-tal- en 6- tal via 8-tal naar 11-talhockey plaats. Een E8 team bestaat uit minimaal 8 kinderen. Er wordt gespeeld op een half veld, 8 tegen 8 waarbij ieder team een in keeperskleding uitgerust keeper in zijn / haar team heeft. Klik hier voor verdere uitleg over Onder 10 hockey(8 tallen).
Heb je vragen? Mail naar [email protected]
Wil je je kind graag direct aanmelden? Klik hier.
Spelbegeleiding / coaches
Ieder Jongste Jeugd team heeft een coach (oudercoach of jeugdcoach), een wedstrijdbegeleider en een manager. De coach bepaalt de opstelling, legt de posities uit, geeft technische en tactische aanwijzingen tijdens de wedstrijd, evalueert de wedstrijd met de kids en waakt voor de sfeer in het team. De wedstrijdbegeleider (speelbegeleider) begeleidt de kinderen op het veld bij het spelen van een veilige, leerzame en leuke wedstrijd, fluit naar de aard van de wedstrijd en legt af en toe het spel stil om de regels of de posities uit te leggen. De manager houdt de aan/afwezigheid bij, regelt vervanging, maakt de rij - en fruitschema's, vult het wedstrijdformulier (DWF) in, zorgt dat bv de keepersspullen (na de winterstop) en de wedstrijdbal er is en zorgt samen met de teamcoach en voor een goede sfeer in het team. Ieder seizoen wordt voorafgaan aan de eerste competitiewedstrijd per lijn een coachavond georganiseerd waar alle (nieuwe) coaches uitgelegd wordt wat er allemaal bij het coachen, wedstrijd begeleiden en managen komt kijken.